Jumat, 22 November 2019

Daily Activity 6.3

ALA CARTE 2
Assalamu alaikum warahmatullahi wabarakatuh

Halo Sunshine...

Welcome back to my shining blog, hari ini adalah minggu keenam praktek sebelum final. dan minggu ini adalah minggu special bagiku, karena materi yang akan kami praktekkan adalah ala carte, and im so excited about this practice, karena menurutku ala carte akan membutuhkan banyak tenaga dan ada banyak hal-hal baru yang di dapatkan dlam kegiatan kali ini.
masih seperti hari kemarin, kali ini aku tetap mengerjakan hal yang sama hingga kegitan hari ini selesai, namun bedanya untuk hari ini makanan yang telah dibuat, harus di bawa ke restaurant, waktu praktek di mulai pukul 8.oo dan makanan harus ready pukul 11.30 kemudian sesi explained di lakukan di ruangan dosen untuk menjelaskan makanan yang telah dibuat.
tidak hanya itu, aku juga membantu beberapa temanku dalam menyajikan makanan yang mereka handle, diantaranya ialah

Jellied fruit salad

INGREDIENT:
2 can Pineapple cubes
250 gr Mandarin orange section
250 gr Grape
60 gr Unvlavored gelatin
250 ml Water, cold
175 gr sugar
1 gr salt
90 ml lemon juice
25 ggr Lettuce leaves for underliners
400 ml Chantilly Dressing (500 ml heavy cream,whipped. Fold the whipped cream into the mayonnaise carefullly to retain volume. Do this as close as possible to service time)
PROCEDURE:
  1. Drain the pineapple and reserve the juice. You should have about 12 oz (350gr) drained fruit.
  2. Cut the grapefruit and orange sections into ½ in (1 cm) dice.
  3. Cut the grapes in half. Remove seeds,if any.
  4. Place the fruit in a colander or strainer over a bowl and hold in the refrigerator.
  5. Stir the gelatin into the cold water and let stand at least 5 minutes
  6. Add enough fruit juice(or part juice and part water)to the liquid from the ppineapple to measure 3/2 pt (1.75 L)
  7. Bring the fruit juice to a boil in a stainless steel pan. Remove from heat.
  8. Add the sugar,salt and softened gelatine. Stir until gelatin and sugar are dissolved.
  9. Cool the mixture. Add the lemon juice.
  10. Chill until thick and syrup but not set.
  11. Fold the drained fruits into the gelatin mixture.
  12. Pour into individual molds or into a half-size hotel pan. Chill until firm.
  13. Line cold salad plates with lettuce leaves.
  14. Unmold the salads or, if a hotel pan was used, cut 5 x 5 into rectangles.
  15. Place a gelatin salad on each plate. Hold for service in the refrigerator.
  16. At service time, top each salad with 1 tbsp.(15 mL) dressing.
PER SERVING
 Calories                 :170 g
Protein                    :3 gr
Fat                         : 10 gr (49% cal)
Cholestrol               : 15 mg
Carbohydrate          : 2O gr
Fiber                       : 1 gr
Sodium                   : 55 mg



Tidak ada komentar:

Posting Komentar